miercuri, 18 februarie 2015

Viata si Minunile Parintelui Arsenie Boca - documentar

Vezi documentar: Viata si Minunile Parintelui Arsenie Boca
Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate.
manastirea prislop
arsenie boca profetii
 A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București). Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX.[1] La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Citeste mai mult pe Wikipedia
arsenie boca minuni
arsenie boca youtube
arsenie boca rugaciune
mormantul parintelui arsenie boca
arsenie boca carti
arsenie papacioc

joi, 12 februarie 2015

Keith Barry executa magia mintii (Controlul Mintii)

"Magia mintii. In ce consta magia mintii? Magia mintii pentru mine consta in acea parte a magiei care se ocupa cu efectele psihologice si cititul mintii. Asadar, spre deosebire de magia traditionala, magia mintii foloseste puterea cuvintelor, inselaciunea lingvistica, comunicarea non-verbala si alte diverse tehnici utilizate pentru a crea iluzia celui de-al saselea simt." - Keith Barry

Cetatea Sighisoara - Documentar Istoric HD

Un proiect in colaborare cu Ciprian Solomon- Documentar Istoric
Cetatea Sighișoara este centrul istoric vechi al municipiului Sighișoara, județul Mureș, România. Construit în secolul XII de coloniștii sași sub denumirea latină Castrum Sex și păstrat în mod aproape neschimbat până astăzi, ea este locuită și în prezent. În 1999 cetatea a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
 Documentar istoric
Cetatea este amplasată pe malul sudic al râului Târnava Mare, pe o coastă de deal lungă de 850 m, pe două terase: terasa de jos, Dealul Cetății, se află la o altitudine de 350 m p.n.m (ca. 30 m mai sus de Orașul de Jos), iar terasa de sus, Dealul Școlii, la o altitudine de 429 m (ca 49 m mai sus de terasa de jos).
  Documentar istoric
 Popularea Dealului Cetății a avut loc în jurul Bisericii Cetății, a cărei construcție a fost începută la sfârșitul secolului al XII-lea. Tot lângă Biserica Cetății a funcționat și prima școală din Sighișoara (menționată documentar în 1522). O altă școală a fost construită în 1607 pe deal, iar în 1619 a fost construită lângă aceasta Școala din Deal. Scara acoperită, inițial cu 300 de trepte, a fost construită în 1642.
Film Documentar Online Subtitrat Istoric, Cetatea Sighisoara
În imediata vecinătate a școlii se găsește Biserica din Deal (Bergkirche), monument istoric și de arhitectură din secolul al XIV-lea. Cetatea este înconjurată de un zid de 930 m a cărui înălțime inițială era de ca. 4m. Ulterior, înălțimea zidului a fost mărită în unele locuri până la 14 m. Zidul a fost construit între secolul al XIV-lea și al XVII-lea[3]ca protecție împotriva atacurilor turcești. Zidul avea 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi. Turnurile funcționau ca sedii ale diferitelor bresle meșteșugărești.

Sursa Wikipedia