duminică, 21 decembrie 2014

Crăciunul în Maramureș - Noapte Sfantă (Documentar)

Iarna nu ar avea același farmec fără minunata Sărbătoare a Crăciunului. Iar în Maramureș, această sărbătoare este unică. Tradiţia, portul, obiceiurile străbune din satele maramureșene, dar mai ales oamenii de aici sunt parte dintr-un loc aparte, un loc mirific, autentic, numit Maramureș.

De la tăiatul porcului, prepararea cârnaților și coptul colacilor, până la obiceiul colindatului, cântului şi dansului şi îndemânarea meșterilor populari, totul face parte din atmosfera specifică a sărbătorilor. Noaptea de Crăciun este una cu totul aparte în județul Maramureș, acolo unde tradițiile nu au dispărut încă. În acest film documentar sunt prezentate obiceiurile strămoșești din Vişeul de Sus, în preajma Nașterii Domnului. Documentarul a fost realizat de TVR 1 şi premiat la gala APTR şi la festivalul internațional Eco Etno Folk Film.  Sursa: Filme Documentare

marți, 2 decembrie 2014

Manipularea prin Mass-Media: Documentar "Orwell Se Răsuceşte În Mormânt"

Filmul documentar subtitrat “Orwell Se Răsuceşte În Mormânt”, este un film despre manipularea mass-media operată de elite americane. Creat de Robert Kane Pappas, Orwell se răsucește în mormânt susține că mass-media americana nu mai reprezintă vocea libertății americane. În schimb, face parte dintr-o structură de putere politică represivă care are foarte multe în comun cu utopia neagră a lui George Orwell, 1984.

http://bit.ly/1zeQppc

Documentar: Misterul lui Tutankhamun

Gazda documentarului "Misterul lui Tutankhamun", egiptologul Bob Brier, investighează misterul care înconjoară moartea prematură tânărului rege. A fost victima unui complot crimă? Și ce se poate spune despre moartea misterioasă a tinerei văduve a faraonului și despre regele hitit cu care aceasta s-a logodit ulterior?

http://bit.ly/1pOxmSw

luni, 1 decembrie 2014

ROMÂNIA înainte de CEAUŞESCU - mini-documentar

O companie britanica care produce documentare, stiri, reportaje, a publicat imagini cu Romania din anul 1964. 

Astfel, va veti putea delecta cu imagini rare, inedite cu statiunile de pe litoral - in special Mamaia, care pare rupta din filmele de la Holyood, Poiana Brasov, Sinaia si Bucurestiul.